• Levering binnen 3 werkdagen
  • Duurzaam materiaal
  • Volledig op maat
  • Eigen productie
  • Duurzaam materiaal
  • Volledig op maat

Over ons

Leer ons kennen

Boxmans is een merk van drukkerij Bosmans. Drukkerij Bosmans is een familiebedrijf opgericht door Paul Bosmans in 1958. Wat eerst een papeteriezaak was in het centrum, groeide al snel uit tot een gevestigde drukkerij in het industriepark. Ondertussen runnen zoon Bern Bosmans en zijn vrouw Ann Fissette de drukkerij samen met hun ervaren team. Met recente investeringen in performante drukpersen zijn de drukmogelijkheden heel divers.

Waar we goed in zijn

We houden van kwalitatief drukwerk. Alle toepassingen worden volledig op maat gedrukt. We zijn specialist in bedrukte verpakkingen op maat. Zowel basic verzenddozen, productdozen als luxe doosjes. Wie bedrijfsdrukwerk (o.a. brochures of flyers) wenst, kan bij ons terecht. Ondertussen hebben we ons ook toegespitst op meer niche drukwerk zoals voedingsgeschikt drukwerk. Denk aan kaaslabels, snoepbekers, snackdoosjes en zo veel meer. We drukken tenslotte ook op textiellabels zoals matraslabels.

Waar we voor staan

We produceren alles op maat en in eigen huis. Hierdoor kan onze prima kwaliteit ten allen tijde gemonitord worden. Daarnaast worden onze klanten persoonlijk begeleid tijdens hun project. We willen een duurzame lange termijn relatie opbouwen met onze partners. Tenslotte bouwen we met volle overtuiging mee aan een groene toekomst.

Zij kunnen het weten!

Bosmans dacht met ons mee en ontwierp een doos volledig op maat van onze bierflesjes en blikken zodat wij ons konden focussen op het uitbouwen van onze webshop.

Wim Coemans

Bierhandel Sevens

Zeer tevreden over onze packaging!

Laurence Battaille

Happyfrogstore.com

Onze nieuwe cadeaudoosjes vallen in de smaak bij mijn klanten!

Marcia Bijnens

Beautiq - Lommel

We bouwen mee aan een groene toekomst

We gebruiken eco-vriendelijk papier en karton. Bovendien is ons bedrijf FSC-gecertificeerd. We drukken met moderne machines wat resulteert in efficiëntere producties van hoge constante kwaliteit. We gebruiken hiervoor vegetale en bio-inkten zonder solventen. Onze drukpersen zijn stroom besparend en verbruiken groene stroom, afkomstig van het windmolenpark in de buurt. Ons productieproces volgt de ISO-normen. Voor het maken van onze drukplaten (computer top late – CTP) maken we gebruik van een chemievrije en energiebesparende ontwikkelingstechnologie.  De beperkte restafval zoals papiersnippers en pallethout wordt via gecertificeerde recyclagebedrijven verwerkt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de unboxing ervaring vergroten?

Ga voor de ultieme unboxing ervaring door jouw dozen ook aan de binnenkant te bedrukken. Of kies voor een superieure papierkwaliteit die opvalt. Misschien is het wel leuk om jouw dozen te voorzien van foliebedrukking of preeg? Zelfs de manier waarop de doos open wordt gedaan, kan een blijvende indruk nalaten. Kijk maar naar onze originele waaierdoos. Tot slot is een opvallende inlay een must om de unboxing ervaring te overtreffen.

Maken jullie ook voedingsgeschikte verpakking?

Jazeker! Ook foodsafe drukwerk behoort tot onze specialiteiten. We drukken hiervoor met voedingsgeschikte bio-inkten en kartonsoorten die geschikt zijn voor direct contact met voedingswaren. Denk aan snack- of snoepdozen, maar ook verpakking voor voedingswaren zoals kaas. Hier vind je een greep uit ons aanbod. Heb je specifieke vragen? Contacteer onze specialisten voor meer info.

Waar worden de dozen geproduceerd?

Alle dozen worden in onze eigen drukkerij in Lommel in België geproduceerd. Zo kunnen we optimale kwaliteit en service garanderen. Bovendien zorgen we lokaal voor tewerkstelling.

Hoe dragen jullie bij tot een groene toekomst?

We gebruiken ecologisch papier en karton. En drukken zelfs met bio-inkten. Onze nieuwe drukpersen zorgen voor een efficiëntere productie met een constant hoge kwaliteit. De persen zijn stroom besparend en gebruiken groene stroom, afkomstig van het windmolenpark in de buurt. Bovendien is ons bedrijf FSC-gecertificeerd.
Meer weten over onze duurzame aanpak? Hier lees je er alles over.

Hoe bepaal ik de afmeting van mijn doos?

De standaard voorbeelden op deze site zijn binnenmaten en worden altijd uitgedrukt in millimeter. De afmeting van de doos wordt berekend door de formule: lengte x breedte x hoogte.

Meet nauwkeurig jouw product en tel daarbij 4 tot 6 mm zowel in de lengte, breedte als hoogte. Zo kan het product makkelijk in de doos gelegd worden. Wens je meerdere producten in de doos te steken of wordt het product in een beschermverpakking ingepakt? Hou hiermee ook rekening bij het bepalen van de afmeting van je product.

Heb je een inlay nodig waarbij jouw product extra beschermd wordt in de doos? Contacteer hiervoor onze specialisten. Zij zullen de optimale afmetingen van de doos en inlay bepalen.

Hoe snel kunnen jullie leveren?

Alle dozen worden op maat gemaakt in onze drukkerij in Lommel in België. We streven ernaar om de dozen binnen max. 10 werkdagen uit te leveren na goedkeuring van de proefdruk. Uiteraard kunnen de speciale afwerking, het formaat of het volume een invloed hebben op de levertijd. Onze projectplanner zal met de grootste zorg jouw opdracht begeleiden en de doorlooptijd zo laag mogelijk houden.

Kan ik een voorbeeld zien?

Ja natuurlijk! We sturen met plezier een gratis standaardmodel op. Zo kan je zelf onze prima kwaliteit ervaren voordat je een bestelling plaatst. Om een model aan te vragen, volstaat een simpel telefoontje op tel: +32(0)11.63.22.82.

Heeft het formaat van de doos effect op de transportkost?

De transportkost wordt bepaald door verschillende factoren. Het formaat van de doos, het gewicht, het aantal en de bestemming bepalen mee de prijs. Voor standaardzendingen kan je op www.bpost.be of www.tnt.com terecht. Vraag ons gerust naar advies voor jouw specifiek project.

Wat is het verschil tussen enkel en dubbel golfkarton?

Het verschil tussen enkel en dubbel golfkarton is de dikte van het karton. Hoe dikker het karton, hoe steviger de doos. Uiteraard stem je best de kartonsoort af op de inhoud van de doos. Enkel golfkarton is 1,5 mm dik, dubbel golfkarton 3 mm. Onze specialisten helpen je graag bij de materiaalkeuze voor jouw project.

Waar kan ik mijn design opladen?

Voor bestellingen die online geplaatst worden, kan je in het bestelproces eenvoudig je design opladen. Let wel: gebruik altijd de voorgestelde werktekening en lees grondig de opmaakspecificaties. Een fout aangeleverd design kan onnodige vertraging in je bestelling veroorzaken.

Voor bestellingen die niet online geplaatst kunnen worden, kan je bij onze specialisten terecht. Zij volgen je project verder op en geven je ook de nodige instructies voor het aanleveren van het design.

Kunnen jullie mijn doos van een verzendlabel voorzien?

Uiteraard! Wij hebben speciale programma’s om jouw adressen op labels te drukken. Wens je een gepersonaliseerde brief bij de doos te steken, dan kunnen wij beide onderdelen matchen met elkaar. Neem contact op met onze specialisten voor advies.

Hoe worden de dozen geleverd?

De dozen worden standaard in bulk en ongevouwen geleverd, met uitzondering van de luxe dozen. De luxe dozen worden gemonteerd geleverd. Opteer je voor onze vulservice dan vouwen en vullen wij de dozen. Zo zijn ze klaar voor verzending.

Hebben jullie een eigen design afdeling?

Jazeker! Onze ervaren designers werken met de modernste programma’s om jouw project vorm te geven.
Je kan opteren om de opmaak van jouw doos door onze designers te laten maken. Zo ben je zeker van de juiste opmaak en win je kostbare tijd.

Hoe worden mijn dozen bedrukt?

Alle dozen worden in offset opgedrukt. Voor de verzenddozen en luxe dozen drukken we jouw design eerst op papiervellen. Daarna worden de vellen op de dozen gekleefd of gecacheerd. Dit proces vergt de grootste nauwkeurigheid en zorgt voor een optimale drukkwaliteit. Alle producten worden in onze drukkerij in Lommel in België gemaakt. Wij drukken met de modernste druktechnieken om tot een verfijnd resultaat te komen. Ons team werkt keihard om jouw project te doen slagen.

Wat is een inlay?

Een inlay is een inlegvulling. Deze kan nuttig zijn als er meerdere producten in de doos worden gestoken. Of wanneer het product extra bescherming nodig heeft. De inlay wordt op maat gemaakt zodat jouw product er perfect in past. De inlay kan in karton of schuimrubber gemaakt worden. We zoeken samen naar de geschikte oplossing voor jouw product.

Kunnen jullie de dozen ook afvullen?

Jazeker! We vouwen de dozen en vullen ze met jouw producten op. Zo worden ze helemaal klaar voor verzending aan jou geleverd. Handig, niet?

Hebben jullie een verzendservice?

Jazeker! Je kan je verzenddoos door ons verzendklaar laten maken. Dit wil zeggen dat wij zowel het vouwen van de dozen, het opvullen én het posten voor onze rekening kunnen nemen. We adresseren de dozen en brengen ze naar het postpunt. Zo win je kostbare tijd.